Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği Bölümü

Program Öğretim Amaçları

28/05/2024 13:20:40 - 28/05/2024 13:20:40 - 54 Okunma
1. Mezunlarımız, Turizm İşletmeciliği alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgiyi uzmanlık düzeyinde geliştirir.
2. Mezunlarımız, turizm sektörünün yapısını, işleyişini değerlendirir ve ülke kalkınmasındaki etkisini analiz eder.
3. Mezunlarımız, Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri bilir, bu değerleri turizm arzı ve talebi açısından analiz eder.
4. Mezunlarımız, alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını kullanır.
5. Mezunlarımız, İşletme, Yönetim, Sosyoloji ve Ekonomi alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olguları turizm işletmeciliği açısından analiz eder.
6. Mezunlarımız, turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim kuram ve ilkeleri etkili bir şekilde uygular.
7. Mezunlarımız, turizm alanı ve turizm işletmeciliği ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartlarını hizmet üretiminde etkili bir şekilde uygular.
8. Mezunlarımız, Türkiye ve dünya ekonomisi ve turizm sektöründeki gelişmeleri sistemli bir şekilde araştırarak geleceğe ilişkin kişisel ve mesleki gereksinimleri analiz eder.
9. Mezunlarımız, hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, etkili kullanır ve bakımını yaparak korur.
10. Mezunlarımız, turizm işletmelerinde hizmet üretimine ilişkin hizmet sunum süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde etkili uygular.
11. Mezunlarımız, biri İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde olmak üzere birden fazla yabancı dilde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
12. Mezunlarımız, hizmet üretim ve sunum süreçlerinde yazılı, sözlü, sözsüz ve görsel olarak etkili iletişim becerilerini uygular.
13. Mezunlarımız, hizmet üretim ve sunum süreçlerinde eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme gibi temel becerileri etkili bir şekilde kullanır.
14. Mezunlarımız, hizmet üretim ve sunum süreçlerinde takım halinde/ bağımsız olarak sorumluluklar alır.
15. Mezunlarımız, farklı kültürleri tanıma ve anlamaya açık olur.
KLU Turizm İşletmeciliği Mezun Program Öğretim Amaçları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.