Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği Bölümü

Tezli Yüksek Lisans

04/10/2023 15:50:17 - 04/10/2023 15:50:17 - 108 Okunma

Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Küresel ekonominin önemli sektörlerinden biri olan turizm iyi yetişmiş insan gücüne gereksinim duymaktadır. Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile turizm alanının gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmenin yanı sıra öğrencileri akademik kariyere de hazırlamayı hedeflemektedir. Program, lisans programının ardından temel ve tamamlayıcı dersler ile gerekli bilgi birikimini kazandıracak akademik ve sosyal ortam oluşturmaktadır. Program, sektörde çalışmakta olan ya da çalışmayı düşünen ve/veya akademik kariyer yapmayı isteyen öğrencilere lisans düzeyinde aldıkları eğitimi bir üst düzeye taşıyabilecekleri bir platform yaratmaktadır. Kırklareli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında kurulmuştur.

Programın Hedef Kitlesi: Program temel olarak yönetsel bilgi ve yeteneklerini arttırmak veya geliştirmek isteyen deneyimli kamu ve özel sektör yöneticilerini; Teknik konularda veya uzmanlık gerektiren işlerde deneyim sahibi olan ve bunu bir üst seviyeye taşıyacak donanımı kazanmak isteyen şirketlerin çalışanlarını; Kariyer değişikliğine gitmek isteyen veya daha geniş anlamda yönetici pozisyonuna yükselmek isteyen bireyleri; Herhangi bir alandan mezun olmuş ve gerek kamu gerekse özel sektörde kariyer arayışı içinde olan üniversite mezunlarını, Akademik kariyer yapmak isteyen bireyleri hedeflemektedir

Programın Amacı

Turizm işletmeciliği yüksek lisans eğitim ve öğretim programı üretimden pazarlamaya, insan kaynakları yönetiminden muhasebeye, araştırma geliştirmeden finansmana kadar farklı alanlardaki birçok konudan oluşmakta ve sayısal teknikler ve bilgisayar teknolojisi desteği ile ele alınmaktadır. Bu sayede bölümün hedefi konularında güçlü bir alt yapıya sahip ve bunu kendi alanında kullanabilen, işletme alanında ortaya çıkan problemleri saptayabilen ve tanımlayabilen, alanında ve ilgili disiplinlerde analitik düşünerek çözüm bulabilen, alanı ile ilgili gerekli teknikleri, donanım ve modern iletişim araçlarını etkin şekilde kullanabilen, çok disiplinli konularda çalışma yapabilen, yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek alanındaki gelişmeleri izleyebilen ve bunlara katkıda bulunabilen, etkin yazılı ve sözlü iletişim kurabilen, mesleki ve etik sorumluluk taşıyan, kalite bilinci gelişmiş, bireysel sorumluluk alabilen ve takım çalışmasına yatkın işletmeciler yetiştirmektir.

Programın Yapısı

Program toplam 78 kredi ders ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Bütün dersler TIS kodludur. Bütün dersler 3 kredilidir. Toplam 78 kredilik dersin 18 kredisi zorunlu derslerden oluşmaktadır. Öğrenciler 2 seçmeli ders almak zorundadır. Zorunlu ve seçmeli dersler içerisinde ders dili İngilizce olan bir ders bulunmamaktadır

Kariyer Olanakları

Program mezunları, “Turizm İşletmeciliği Bilim Uzmanlığı Diploması” alırlar. Yüksek öğretim kurumlarında akademisyenlik yapabilirler. Konaklama, seyahat, yiyecek-içecek işletmeleri, marina-yat işletmeleri, hava yolları gibi çeşitli turizm işletmelerinde yönetici pozisyonunda çalışabilecekleri gibi, pazarlama sorumlusu, müşteri ilişkileri departmanı sorumlusu, satış temsilcisi, üretim planlamacısı, insan kaynakları uzmanlığı, yöneticilik, yönetim danışmanlığı gibi işletme alanındaki farklı görevlerde de çalışabilme imkânına sahiptirler. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde ve enformasyon merkezlerinde görev yapabilirler.

Yüksek Lisans Tezli Yüksek Lisans Master KLU Turizm

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.