Turizm İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği Bölümü

İş Olanakları

24/05/2024 12:18:23 - 24/05/2024 12:18:23 - 49 Okunma

Lisans düzeyinde Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü bitiren öğrenciler; ulusal ve uluslararası turizm işletmelerinde (konaklama işletmeleri, seyahat işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, ulaştırma işletmeleri, rekreasyon işletmeleri gibi) orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Öğretmenlik formasyonu almaları durumunda, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde ilgili alanlarda öğretmen unvanı alabileceklerdir.

KPSS puanıyla atanmaları durumunda, Turizm Bakanlığı, İl ve İlçe Turizm Müdürlüğü ile diğer tüm kamu kurumlarında memur olarak çalışabileceklerdir.

Lisansüstü eğitim almaları durumunda, üniversitelerde ilgili bölümlerde akademisyen olabileceklerdir.

Ayrıca ilgili diğer özel sektör kuruluşlarında da iş olanaklarına sahip olacaklardır.

KLU Turizm İşletmeciliği İstihdam İş Olanakları

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.